طراح سایت

نویسنده مطلب : مدیر سیستم
1403/10/5
55
+ 1 | - 0
طراح سایت

داشتن یک وبسایت جذاب و کارآمد کلید اصلی موفقیت در اکثر کسب و کارها است. مشتریان بالقوه زیادی هر روزه در حال جست و جو در اینترنت هستند تا کالای مدنظرشان را بخرند یا از خدمات سایر شرکت ها استفاده کنند. برای اکثر افراد علاقه مند به طراحی سایت شیراز، پرسش های زیر به وجود می آید.

برای طراحی یک سایت عالی، چه ملاک هایی را باید در نظر گرفت؟ طراح سایت چه وظایفی دارد؟ طراح سایت چه کارهایی را انجام می دهد؟ برای تبدیل شدن به طراح سایت حرفه ای باید چه مراجلی را طی کنم؟

در ادامه این مقاله از وبسایت رنگین کمان، به طور مفصل در مورد طراح سایت صحبت خواهیم کرد. با ما همراه باشید.

در ابتدا خوب است بدانید طراح وبسایت و توسعه دهنده سایت دو زمینه کاری کاملا متفاوت هستند به طوریکه طراح به طور کامل به موارد ظاهری و جزئی سایت توجه می کند در حالیکه توسعه دهنده سایت، کد نویسی سایر بخش ها را بر عهده دارد. در برخی موارد برنامه نویس فول استک بر هر دوبخش فرنت اند و بک اند نظارت مستقیم دارد و مسئولیت کدنویسی هر دو قسمت را بر عهده می گیرد.

مهارت های طراح سایت

طراحی وبسایت یک علم بروز و کاملا تخصصی است. یک طراح سایت باید رنگ ها را به خوبی بشناسد و بتواند ترکیب های جذاب را با استفاده از آیکون، عکس و متن شکل دهد. همچنین باید از دانش تخصصی بهره مند باشد تا بتواند مسائل را به درستی حل کند. استفاده از نرم افزارهای مخصوص مانند فوتوشاپ، ایلاستریتور و ویرایشگر کدها یکی از اصلی ترین مهارت های مهم طراح سایت به شمار می آید. تسلط به زبان انگلیسی نیز می تواند باعث پیشرفت و رسیدن به نتیجه بهتر باشد.

داشتن دانش مرتبط و بهره گیری از تکنولوژی های روز دنیا بسیار تاثیرگذار است و می تواند مهارت برنامه نویس را به چالش بکشد. پس هر چه قدر در کدنویسی خبره تر باشید، قطعا خروجی کار شما موثرتر خواهد بود. طراحی وبسایت شامل سه بخش اساسی می شود. طراحی فرانت اند، طراحی بک اند و طراحی فول استک. برخی از افراد مدیریت وبسایت را بر عهده دارند و تحت عنوان وب مستر شناخته می شوند. وب مسترها نیز به عنوان طراح سایت شناخته می شوند زیرا با دانش و تخصصی که دارند می توانند مدیریت سایت را بر عهده بگیرند.

در کنار همه مهارت های ذکر شده، ویژگی های شخصیتی طراح سایت متمایز از سایر افراد است. خلاق بودن و صبوری دو ویژگی برجسته برای طراحان سایت محسوب می شود. طراح سایت علاوه بر ایجاد آن باید از عملکرد و کارایی سایت نیز اطمینان حاصل کند. یک طراح باید به رابطه کاربری و تجربه کاربری تسلط و اشراف کافی داشته باشد و بتواند سایت کاربرپسند را طراحی کند. بسته به اینکه توسعه دهنده وب در کدام یک از فیلد های ذکر شده مشغول فعالیت است وظایف متفاوتی به او محول می شود.

طراح سایت

وظایف کلیدی برنامه‌نویس بک اند

وظیفه ایجاد ساختار مشخص سایت و کدنویسی هایی که در ارتباط با سرور و دیتابیس هستند، بر عهده برنامه نویس بک اند است. طراحان بک اند باید از عملکرد و صحت کدهایی که طراحی می شوند هم اطمینان حاصل نمایند. از دیگر مهارت های برنامه نویس بک اند، ایجاد دسترسی برای کاربران و مدیریت سطح دسترسی های مدیر سایت و کاربران آن می باشد.

برنامه‌نویس فرانت‌اند مسئول طراحی و توسعه رابط کاربری وب‌سایت‌ها و برنامه‌های کاربردی وب است. وظایف اصلی این نقش شامل ایجاد تجربه‌ای کاربرپسند و بصری جذاب است که تعامل کاربران با سیستم را تسهیل کند.

وظایف کلیدی برنامه‌نویس فرانت‌اند

  1. پیاده‌سازی طراحی رابط کاربری (UI):
    تبدیل طرح‌های گرافیکی ارائه‌شده توسط طراحان UX/UI به کدهای HTML، CSSو .JavaScript این مرحله شامل ایجاد صفحات وب ریسپانسیو برای نمایش بهینه در دستگاه‌های مختلف است.
  2. توسعه و بهینه‌سازی عملکرد:
    اطمینان از عملکرد سریع و روان صفحات وب با بهینه‌سازی کدها و بارگذاری منابع مانند تصاویر، فایل‌های CSS  و
  3. ارتباط با برنامه‌نویسی بک‌اند:
    همکاری با تیم بک‌اند برای یکپارچه‌سازی داده‌ها و ایجاد API‌های کاربردی. این کار شامل ارسال درخواست‌ها به سرور و نمایش داده‌های دریافتی به‌صورت پویا در رابط کاربری است.
  4. مدیریت نسخه‌های کد و ابزارهای توسعه:
    استفاده از ابزارهایی مانند Git برای مدیریت کد و همکاری در تیم‌های توسعه. همچنین، بهره‌گیری از ابزارهایی مثل Webpack یا Vite برای مدیریت وابستگی‌ها و فشرده‌سازی فایل‌ها.
  5. آزمون و اشکال‌زدایی:
    بررسی و رفع اشکالات رابط کاربری در مرورگرها و دستگاه‌های مختلف برای اطمینان از سازگاری و عملکرد مطلوب.
  6. به‌روز بودن با فناوری‌های جدید:
    مطالعه و یادگیری فریم‌ورک‌ها و کتابخانه‌های جدید مانند React، Angular یاjs برای ایجاد پروژه‌های مدرن و مقیاس‌پذیر.

در نهایت یک برنامه نویس فرانت اند باید توجه داشته باشد که ایجاد تجربه کاربری (UX) بهینه و جذاب که نیازهای کاربران را برآورده کند از وظایف اصلی او به شمار می آید.

شاید به این محصولات علاقه مند باشید

نظر خود را بیان کنید