مراحل طراحی سایت

نویسنده مطلب : مدیر سیستم
1403/9/20
131
+ 3 | - 0
مراحل طراحی سایت

مراحل طراحی سایت شامل نیاز سنجی، انتخاب نام مناسب، طراحی اولیه  wireframe و کدنویسی سایت، دیتاگذاری اولیه و آموزش بخش های سایت باید گام به گام پیش برود تا خروجی کار درخور و شایسته آن مجموعه باشد.

معرفی بیشتر

برای افرادی که در اندیشه طراحی سایت در شیراز هستند سوالاتی بسیاری از مراحل طراحی سایت از زمان سفارش تا تحویل پروژه پیش می آید از جمله؛ می خواهم یک وبسایت داشته باشم اما نمی دانم مراحل انجام آن کدامند؟ چه زمانی طول می کشد تا هر یک از مراحل انجام شود و سایت به من تحویل داده شود؟

قطعا در ذهن کسی که می خواهد وبسایت داشته باشد، سوالات بالا شکل می گیرد و به دنبال جواب آنها می گردد. در مسیر برای یافتن پاسخ آنها به شرکت های طراحی سایت بر می خورد و هر کدام از آنها که پاسخگوی بهتری بودند را انتخاب خواهد کرد.

طراحی سایت اختصاصی در شرکت طراحی سایت رنگین کمان روال مشخصی دارد که یکی پس از دیگری انجام می شود و به مرحله نهایی می رسد. محتوای این صفحه علاوه بر اینکه راهنمای جامع و دقیقی برای افرادی است که به دنبال طراحی سایت هستند، می تواند مسیر راه را برای مشتاقان امر طراحی سایت نیز مشخص کند و آموزش جامع و کاملی برای آنها باشد.

مراحل طراحی سایت باید قدم به قدم انجام شود تا محصولی کارآمد و ارزشمند خلق شود و مشتریان در جریان روند انجام پروژه قرار بگیرند. این پروسه در هشت مرحله تدوین شده و در هر مرحله شمایی کلی از فعالیت های تیم رنگین کمان را شرح داده ایم. این مراحل برای طراحی سایت شرکتی و طراحی فروشگاه اینترنتی کاملا مشابه هستند.

هر کدام از مراحل و گام های طراحی سایت دارای ضرورت و اهمیت ویژه ای هستند به طوریکه ساده انگاری در مورد هرکدام از این مراحل می تواند بر مراحل طراحی سایت تاثیر منفی بگذارد.

 

مراحل طراحی سایت اختصاصی

نیازسنجی و برنامه ریزی ساخت سایت:
شاه کلید طراحی سایت، درک درست نیازهای کارفرما می باشد. در اولین قدم باید امکانات و خواسته های صاحب سایت به درستی شناخته شود تا مسیر کلی پروژه معین شود. باید در این مرحله دقیقا مشخص شود که قرار است سایت چه نیازهایی از کاربر را برطرف کند. بایستی اطلاعات مذکور به همراه درخواست های مشتری در قالب یک پروپوزال مستند شده و مورد تائید هر دو طرف قرار بگیرد. ادامه روند طراحی سایت بر اساس پروپوزال تعیین می شود و پیش می رود.

انتخاب نام مناسب:
نام سایت هویت اصلی برند و کسب و کار مربوط را به طور کلی نمایان می کند. پس باید هنگام انتخاب آن دقت نظر داشت و از انتخاب اسامی غیر مرتبط با هدف در نظر گرفته شده پرهیز کرد. مود حائز اهمیت اینکه از اسامی طولانی و پیچیده هم اجتناب کنید چون به سختی در ذهن مخاطب جای می گیرد. سعی کنید بخشی از عنوان کسب و کار خود را با برند شخصی تان تلفیق کنید تا کاربران هنگام سرچ کردن سریعا به یاد سایت شما بیافتند.

مراحل طراحی سایت

طرح اولیه wireframe:
زیربنای سایت جذاب و عالی، رابط گرافیکی منحصر به فرد که مخاطبان را مجذوب خود کند. به طراحی گرافیکی اولیه سایت نیز اسکج گفته می شود. در این گام، از تمامی صفحات سایت از جمله صفحه تماس با ما، محصولات، درباره ما، بلاگ و ... طرح اولیه در نظر گرفته می شود و آن چیزی که قرر است کاربر ببیند طراحی می شود. پس مدیر پروژه و کارفرما باید روی طراحی به توافق برسند و مرحله اصلی طراحی سایت آغاز می شود.

کد نویسی سایت:
پس از دریافت طرح نهایی باید روند برنامه نویسی و کد نویسی شروع شود. کدهای یک سایت حکم اسکلت بندی ساختمان را دارند. لذا باید تمام دقت و تلاش خود را در جهت نوشتن بهینه کدها انجام دهید و با استفاده از تکنولوژی های روز دنیا و استانداردهای دنیای وب بتوانیم سایت خود را طراحی کنیم. با استفاده از کدنویسی باید سایتی طراحی شود که کاربر بتواند با آن ارتباط برقرار کند. توجه اصولی و دقت بالای رنگین کمان به کاربرپسند بودن UI و فراهم شدن بهترین UX باعث شده تا خروجی وبسایت همواره در بروزترین و بهینه ترین حالت ممکن باشد.

همچنین برنامه نویسی سمت سرور یا داینامیک وبسایت نیز به زبان node.js انجام می شود. در صورت نیاز به ماژول های اختصاصی، کد نویسی آنها توسط تیم فنی از صفر انجام می شود و در سایت آپلود می شود. همین ویژگی سبب می شود تا در صورت بروز هرگونه مشکل و خطا در طراحی سایت، کدهای نوشته شده مورد بررسی و بازبینی قرار بگیرد و ایرادات به راحتی رفع شوند. سرعت سایت و بازدهی مناسب آن از جمله مواردی است که هنگام کدنویسی باید آن را مد نظر قرر دهیم.

ورود اطلاعات اولیه سایت:

پس از اتمام کدنویسی و طراحی سایت، نوبت به دیتاگذاری اولیه می رسد. در این مرحله اطلاعات اختصاصی هر شخص در سایت قرار داده می شود تا ظاهر کلی سایت بهتر نمایان شود. همچنین در مرحله ورود دیتا و اطلاعات ممکن است متوجه باگ ها و مشکلات اصلی سیستم بشویم و آنها را اصلاح نماییم.

تحویل و آموزش کار با پنل سایت:

حالا نوبت به انتقال دانش و یاد دادن بخش های مدیریت سایت به کارفرما می رسد. طی یک جلسه حضوری با حضور مدیر آموزش و کارفرما و یا نمایندگان پروژه، تمامی امکانات سایت و نحوه کار کردن با آن ها توضیح داده شده و تمام سوالات پاسخ داده می شود. گفتنی است که تمامی آموزش ها در قالب یک فایل pdf در پنل مدیریت سایت بارگذاری می شود. سپس یک هفته به کارفرما فرصت داده میشود تا آموخته های خود را روی یک فضای آزمایشی با سایت تمرین کند.

مراحل طراحی سایت با وردپرس

برای انجام طراحی سایت با وردپرس تمامی مراحل بالا نیز انجام می شود. تنها تفاوت در مرحله کدنویسی است. زیرا با استفاده از نصب قالب های وردپرسی و افزونه های جانبی مورد نیاز، طراحی سایت به طور قابل توجهی انجام می شود به مرحله تست و بازبینی می رسد.

 مراحل طراحی سایت شامل نیاز سنجی، انتخاب نام مناسب، طراحی اولیه  wireframe و کدنویسی سایت، دیتاگذاری اولیه و آموزش بخش های سایت باید گام به گام پیش برود تا خروجی کار درخور و شایسته آن مجموعه باشد.

شاید به این محصولات علاقه مند باشید

نظر خود را بیان کنید